tisdag 20 november 2012

EM väntar runt hörnet!

Dags för mästerskap.
Foto: Victor Ljungström

Nu börjar uppladdningen inför EM i Serbien 4-16 december. Svenskorna är i Bergen och kommer att delta i Møbelringen Cup. Det blir träningar i Skåne veckan innan avresan - kanske till och med någon träningsmatch? uppdaterad 2012-12-01

För egen del blev jag nyfiken på hur de andra landslagen laddar inför mästerskapet - deltagande nationer är:

Grupp A: Norge, Ukraina, Serbien och Tjeckien
Grupp B: Sverige, Frankrike, Danmark och Makedonien
Grupp C: Kroatien, Tyskland, Ungern och Spanien
Grupp D: Rumänien, Montenegro, Ryssland och Island

Grupp A
Europamästarna och storfavoriterna Norge laddar med just Møbelringen Cup. Ukraina gör som norskorna och arrangerar en cup på hemmaplan - Tourchin Cup, med sex deltagande lag fördelade i två grupper. Tjeckien deltar i Tourchin Cup. Hemmanationen Serbien - någon som vet? Den stora serbiska stjärnan Andrea Lekić spelar till vardags i ungerska Györi.

Grupp B
Sverige, Frankrike och Danmark deltar alla tre i Møbelringen Cup, så frågan är om det blir ett taktiskt rävspel vi får se eller? Fransyskorna har också en inplanerad träningslandskamp mot spanjorskorna. Makedonien laddar med Tourchin Cup.

Grupp C
Kroatien är det tyst kring än så länge. Tyskland spelar träningslandskamper mot Rumänien. Ungern, med två klubblag till CLs huvudrunda (!), deltar i Tourchin Cup. Spanien laddar på hemmaplan med två träningsmatcher mot klubblag och en match mot Frankrike.

Grupp D
Rumänien spelar landskamper mot Tyskland. Ryssland deltar i Tourchin Cup. Montenegro och Island är det tyst kring än så länge.

Länk till Møbelringen Cup
Länk till EM i Serbien
Länk till Tourchin Cup (OBS! orginalet är på ryska)

Jag återkommer löpande med ny info om matcher. Om du vet något - maila gärna (handbollsfreak@gmail.com) eller lägg in en kommentar.

För resultat och matchreferat titta i inlägget - "Handboll i november - en liten kalender", där uppdaterar jag löpande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar