lördag 23 april 2016

USM och semifinaler

Hej!

Nu är ett av säsongens allra roligaste och mest intensiva arrangemang i full gång. Jag menar förstås USMs finalsteg. I år arrangeras det av Skånes Handbollsförbund och pågår runt Baltiska Hallen. Det många Malmöbor kalla "gamla mässområdet".

Där finns träningsplaner för MFF och den nya fina Swedbank Arena, men handbollen spelas förstås inomhus trots det otroligt fina vädret vi fick dag 1. Knallblå himmel, varmt och vindstilla. Detta efter flera veckor med kyla och isblåst. Häpp.

"Alla" är förstås där och hittills har jag träffat Dennis Sandberg (fk P00/01), Niklas Harris och Björn Blomqvist (fk, ass fk F00/01), Henrik Lundström, sportchef i RIK. Plus en massa handbollsvänner, som det finns lite extra tid att tjöta med på läktarplats eller i matsalen.Hur har det gått under dag 1 (fre 22/4)?

I Flickor B har laget från södra delarna av Stockholm (Högdalen) Silwing Troja överraskat med segrar över Vadstena och förhandsfavoriterna Kungälv. En lagmaskin med mycket kämpaglöd där alla bidrar. Gruppfinal för grupp 1 lördag mot nordskånska Näsby (13.30).

I den andra gruppen leder Skövde HF. Lugi och Gustavsberg möts i en direkt avgörande match om andra platsen under lördag eftermiddag (14.45).

I Flickor A är bara en omgång avklarad och leder grupp 1 gör H43 Lund 1. Enligt hörsägen ska de spela en riktigt fin handboll. Två viktiga matcher lördag (9.00 och 16.30)

I den andra gruppen har Sorunda och Sävehof vunnit sina matcher. De möts i en trolig gruppfinal (14.15), men dessförinnan har de hunnit med en tidig match också (9.00).

I Damjuniorernas grupp 1 fick jag se Skuru springa sönder Heid. Sju målskyttar gjorde totalt 20 mål och bakåt stängde Rebecca Nilsson igen mer eller mindre. H65 Höör vann också sin match (Skövde) och dessa båda möts direkt lördag förmiddag (10.15). Match nr 3 i gruppen spelas 16.00.

I den andra gruppen valde jag att se VästeråsIrsta möta överraskningen HK eRPing (RPs juniorlag). Det blev en betryggande seger för VI utan att Hannah Flodman behövde ta särskilt mycket plats. Många mål gjorde i stället spelmotorn Ida Lindblom (nr 33 med 9 mål). Lugi gjorde också som förväntat och besegrade Kärra, men utan att övertyga enligt rapporterna jag fått. Lunchtid (12.00) och kväll (18.00) spelas omgång 2 och 3. Snackismatchen är VI-Lugi kl 18.00 - den pågår för övrigt parallellt med att de vinrödas damlag spelar sin första semifinal mot Sävehof.

Vad säger magkänslan efter dag 1?

Flickor B: Silwing Troja mot Skövde i final, om de inte möts redan i semi förstås.
Flickor A: H43 mot Sorunda i final, om de inte möts redan i semi förstås.
Damjuniorer: Skuru mot VästeråsIrsta i final, om de inte möts redan i semi förstås.

Semifinaler

Mitt under USM smyger alltså semifinalserien igång mellan Sävehof och Lugi. Spelarna gissar själva på en rysare som går till 5 matcher. Det ska bli spännande att se om de får rätt och om publiken blir den avgörande faktorn, som det ju blev för just Sävehof i fjolårets slutspel mot Skövde.

På tisdag den 26/4 drar Skuru-VästeråsIrsta igång. Den skulle egentligen ha spelats under söndagen (24/4), men Bombardier Arena är invaderat av Västmanlands kennelklubbs nationella hundutställning med över 3 000 deltagande hundar. Frågan är om VI kan ge sig själva chansen att besegra Skuru. Det var ett tag sen sist nämligen. Massor med publik lär Västeråslaget kunna locka till sin Arena i alla fall.

Vad hoppas jag på? Två matchserier som går till fem matcher med nya publikrekord. Det vore häftigt att få uppleva detta år som vi arrangerar EM för damer i december.

Nä nu är det dags att släcka ner och ladda inför morgondagens nya upplevelser på "gamla mässan".

Vitsippor i mänger har vi ute i skog och mark 
på de södra breddgraderna.

Ha det bäst tills vi hörs igen.
----

Under säsongen är det som vanligt en mer oregelbunden uppdatering här på bloggen. Du som gillar mina texter får surfa in på www.svenskhandboll.se/elitdam där jag är webbredaktör och skriver regelbundet hela säsongen. Mailadressen är annette.andersson@elithandboll.se

Dee fyra stora damligorna - Danmark, Tyskland, Norge och Frankrike - bevakar jag när tid finns över på www.handbollskanalen.se.

----
Kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak - jag skriver ett tweet när ett nytt inlägg är publicerat (eller uppdaterat).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar