fredag 30 maj 2014

Handbollen tar sommarledigt - nänä

Hej på er allihopa!

Här kommer några snabba rader från ett underbart hörn av Sverige. Vi tog en låång morgonrunda med hunden och njöt av sommarvärmen. Sen blev det en låång frukost med en go kopp kaffe på balkongen. Kliandet i fingrarna drog igång. Fast egentligen har jag semester... Nåja här kommer ett kort inlägg.

SM-finalerna är den officiella slutpunkten på handbollssäsongen. Men tar handbollen ledigt? Nähä för nu tar utomhushandbollen över å så plussar vi på med lite spel i den blå-gula tröjan.

Handboll på stranden i sanden i Helsingborg i OV Beachhandbboll pågår för fullt fram till den 7 juni. Helgen därpå är det gräs, som gäller i Eken Cup uppe i Stockholm. Den arrangeras för 39:e gången (!).

Det yngsta landslaget U18 inleder sin sommar med SOC i Norge 5 till 8 juni. Utöver Norge och Danmark deltar också Ryssland.

A-landslaget viktiga EM-kvalmatcher i Slovenien och Göteborg i mitten av juni med nya fk-duon Helle Thomsen och Thomas Sivertsson.

Samma helg är ett svenskt domarpar och två svenska EHF-delegater i EMkval-aktion. Laurell/Engberg dömer matchen mellan Nederländerna och Turkiet. Medan Monica Hagen är på plats när Tyskland tar emot Makedonien och Mikael Thelander övervakar Island-Slovakien.

Samtidigt inleder U20-landslaget sin uppladdning med SOC i Roserberg (norr om Stockholm). Motståndare är Danmark, Norge och Tyskland.

Sen kommer midsommar - hjälp vad fort tiden går eller?

Å vad är på g då i slutet av juni? Beachhandbolls SM spelas i Tylösand 28-29 juni. Webbsändning är utlovad på www.svenskhandboll.se.

Samtidigt gör U20-landslaget sin sista turnering i U20VM nere i Kroatien 28 juni till 13 juli. Sverige är försvarande mästare från 2012 (med den framgångsrika årgången 92/93).

Men konkurrens blir det från både (konst)grästurneringen Partille Cup och European Open med U18-landslaget i Göteborg, som pågår 30 juni till 5 juli. Det är den andra av fyra (!) turneringar för det yngsta landslaget på damsidan.

Sen fortsätter sommaren med andra utomhusturneringar och som sagt fler landslagsturneringar.

För våra seniorspelare är juli en semestermånad med egen träning. I augusti drar det igång igen med samma eller nya lagkamrater. Roligt nog är det ganska många spelare, som har valt att byta miljö.

Mina finaste minnen under den gångna säsongen är Sävehofs överraskande seger över det franska topplaget Metz. Final4 med den fantastiska finalen mellan Györi och Buducnost och H65 Höörs seger ner i Paris. Jag var på plats i Paris och fick uppleva hur en fullsatt arena blev tvärtyst, hur 1 700 parisare plus all media liksom bara stod helt paralyserade och några rödklädda spelare, ledare och supporters sprang runt på plan. Helt galet roligt och överraskande.

Nä nu blir det en ny kopp ute på balkongen. Kanhända återkommer jag med fler inlägg under sommaren. Obsalut ingen aning.

Ha're bäst


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar