måndag 27 augusti 2012

Skånela IF vann GT Söder Cup 2012 - gästkrönikör

Den åttonde upplagan av GT Söder Cup för damer genomfördes den gånga helgen (25-26 augusti) i Sköndalshallen utanför Stockholm. Ett allsvenskt och fyra div. 1-lag deltog. Totalt 12 matcher spelades. Allt flöt på bra och tidsschemat hölls perfekt.

Vinnare av checken på 5 000 kr (skänkt av turneringssponsorn Team Sportia) till slutsegraren, blev Skånela IF. Det ungdomliga Märstalaget blev obesegrat i turneringen och visade prov på en snabb handboll. SIF kan bli en (obehaglig)  överraskning för motståndarna i Damallsvenskan kommande säsong.

Gustavsbergs IF kom på andra plats efter finalförlust mot Skånela. Skärgårdslaget har omstartat med ett antal nya, unga spelare efter nedflyttningen i våras från Damallsvenskan. Kan absolut bli ett lag på övre halvan i Div. 1, Östra.        

Arrangörsföreningen GT Söder kom på en hedrande tredje plats. Laget, med det nya tränarparet Therese Hettman och Linda Mattsson, visade periodvis upp ett bra spel. Laget har föryngrats starkt sedan i våras; består numera av flera uppflyttade A-flickor (födda 1995) från i fjol. Laget har en hög målsättning och vill blanda sig i toppstriden av Öst-ettan.

IK Bolton varvade goda insatser med mindre goda, beroende på att laget i några matcher då fick klara sig utan några rutinerade spelare. Laget kom på fjärde plats efter klar förlust mot GT Söder i placeringsmatchen.              

Caperiotumba är nyuppflyttat i Elitserien men ställde i denna turnering upp med sitt div. 1-lag. Förortslaget lyckades inte ta någon poäng men blir säkerligen bättre, när seriespelet kör igång.

Noterbart: På läktaren fanns Caperiotumbas målspottare Sandra Eriksson, som var tänkt som stöttepelare i det nyuppflyttade elitserielaget. Men därav blir inget kommande säsong.

-    Mitt ena knä har blivit helt söndertrasat vid handbollsspel och jag kan förmodligen inte lira på ett helt år, förklarade en besviken Sandra.     

En oerhörd försvagning för Caperiotumba! Ingen ersättare med samma skyttekapacitet är i sikte för laget.

/ Jan Wigren
 
Janne Wigren. Foto: Jan "Pinnen" Petersson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar