söndag 2 oktober 2016

DA: Så var premiären överstökad

Fyra rätt hade jag i mitt förhandstips - GUIF, Skånela, Önnered och Kungälv. Spårvägen överraskade och tog med sig en poäng och Skånederbyt blev en målfattig affär. Total publiksiffra omg 1: 1 626

Vad var roligast?
Två saker. Ett att Anna Rapp gjorde come-back. Den landslagsmeriterade mittsexan (född -72) spelade för Lidingö och gjorde 1 mål. Två - det jämna och spännande Stockholmsderbyt med delad poäng.

Vad kittlar lite extra?
Alla duktiga målvakter som finns i den näst högsta serien - både äldre rutinerade med utlandsrutin som Louise "Lollo" Eriksson, Sara Nirvander och Josefin Brodd Björklund. Unga lovande som Sofie Börjesson och Evelina Eriksson och elitserierutinerade som Miranda Nasser och Mathilda Persson. Å då har jag inte tagit med alla.

Vad var sämst?
Publiksiffran i Skånederbyt i Helsingborg (316 med plats för 2200).

Lundagårds Fia Ertzinger stängde
igen i andra halvlek mot OV.

OV-Lundagård 11-16 (8-6)
Skånederbyt som kom av sig när Lundagårds målvakt Fia Ertzinger klev in i bubblan och bara släppte in tre mål i andra halvlek. Gästernas nyförvärv Emelie Kristensen gjorde flest mål (4) av alla på plan.

Lidingö - GUIF 12-29 (7-16)
Gästerna från Eskiltuna vann enkelt matchen mot ett tunt Lidingö som plockat in Anna Rapp i truppen (född -72). Massor med rutin att bidra med för den fd landslagsliraren på mittsex. Flest mål gjorde Guifs Sofia Tenglin (8) och Olivia Gemmel (7).

Bjurslätt/Torslanda - Skånela 21-32 (10-15)
Tidig väckning för Märstalaget då bussen gick 04.30. Lite seg inledning men när laget väl kom igång var det aldrig något snack om vart segern skulle hamna. Flest mål gjorde Skånelatrion Kristin Thorleifsdottir (8) , Moa Andersson (8) och Veronica Wislander (7). Rutinerade målvakten hemkommen efter Norgeäventyret Louise "Lollo" Eriksson vissade klass. Även B/T hade en sjuttiotalist i sin trupp - Elisabeth Frisk (född -79).

RP - Önnered 16-28 (9-14)
Min förhandsfavorit till direktplatsen, Önnered, visade varför i Linköpings sporthall. Det tog en kvart sen lämnade de RP bakom sig. Alla utespelarna gjorde mål. Olivia Thörnholm gjorde flest i hemmalaget (4).

Tyresö - Spårvägen 22-22 (9-11)
Hemmalaget inledde bäst, men sen tog gästerna över med den elitserierutinerade duon Towe Andersson (7) och Sandra Fiedorowicz (6) i spetsen. Men Tyresö krigade sig närmare och närmare och nio minuter in i andra halvlek var det utjämnat (14-14). Sen följde precis det som gör att jag och många med mig älskar handboll - jämnt och spännande hela vägen in i kaklet. Flest mål i Tyresö gjorde Hanna Norén (5) och Alexandra Lundström (5).

GT Söder - Kungälv 18-22 (10-14)
Kungälv tog som förväntat en tidig ledning i nykomlingsmötet och höll undan hela vägen. Även om GT Söder gjorde de sista fyra målen så var segern aldrig hotad. "Stjärnorna" i vardera laget gjorde flest mål - Sanna Stolperud (4) och Amelia Lundbäck (5).