onsdag 22 januari 2020

SHE - var finns spänningarna?

När VästeråsIrstas Frida Rosell gjorde matchens sista mål utjämnade hon till 25-25 mot serieledarna H65 på bortaplan. Stor skräll. Elva egna mål på kontot. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Det har blivit några omkastningar de tre senaste omgångarna. Plus att de tre topplagen börjar dra ifrån rejält redan med 8 omgångar kvar. I mittenskicket krigar fyra lag och de sista fem gör allt för att undvika nedflyttningsplatsen.

Hur går det med tipsen?

Tabellen efter 14 omgångar.
Gulmärkt är hur det gått med tipsen hittills.

Den översta hyllan
Kvartetten har blivit en trio när H65, Skuru och Sävehof dragit ifrån Lugi, som fortfarande ligger kvar på fjärde plats. Värt att notera är att skytteligaledaren finns i Skuru (Ulrika Olsson) och att de andra två på översta hyllan har målskyttet mer fördelat över hela laget.

Jag ser fram emot att Sävehof går in i Champions League spelet nu på lördag (25/1 Buducnost borta). Mycket spännande att se hur laget kommer att reagera på det tuffare motståndet. Livsfarliga lagom till slutspelet eller slutkörda?

Mellanskiktet
Här har det blivit några förändringar på bara tre omgångar (förra analysen var efter 11 omgångar). Mest markant är att VästeråsIrsta och Kungälv bytt platser med varandra. Medan VI tagit 5 av 6 poäng har Kungälv inte tagit några alls. Den finaste "skalpen" tog VI på bortaplan genom att spela oavgjort mot H65. Det gav säkert massor med råg i ryggen inför resten av säsongen.

Även Heid har växlat upp och plockat 4 av 6 poäng. Också här har laget tagit en fin skalp i form av en klar hemmaseger mot Lugi (33-28). Signerat Andersson & Hallagård som gjorde 16 av målen. 

De andra två lagen i mellanskicktet är Lugi som ramlat ner från toppstriden och  Skara som fortsätter att blanda och ge. 

Kampen om att undvika kval och framför allt nedflyttning
Det har blivit en del omflyttningar på de tre senaste omgångar även längst ner. GT Söder har bokat nedflyttningsplatsen på samma poäng som Boden. Norbottniskorna tog en gruvlig revansch på just GT Söder efter hemmaförlusten med en boll (21/12) när de besökte Eriksdalshallen. Det blev bortseger med 8 mål (26-18). 

Lagen som ligger aningen ovanför är Skövde, Kungälv och Önnered. Det skiljer bara en poäng mellan slutspelsplats eller kval. Pirr. Pirr. Trenden just nu ser sämst ut för Kungälv medan Önnered besegrat Skara och Skövde vände hemmamatchen mot Kungälv sista tio till seger (13-15 blev 21-18).

Derbyna
Jag brukar redovisa hur det går i de olika derbyna som är något som man alltid pratar om lokalt.

Västergötland: Här tog Skövde en fin bortaskalp mot Skara (24-22) i en fullpackad Skara idrottshall (1100). En svängig första halvlek övergick till en andra där bortlaget låg steget före. Returen spelas den 17/2. Fullsatt ännu en gång?

Stockholm: Skuru tog emot nykomlingen GT Söder och sprang sönder dem. Seger med 35-20. Returen spelas den 23/2.

Skåne: Serieledarna H65 tog emot Lugi och vann med 27-21. Då var landslagsspelaren Emma Lindqvist het med 7 mål på kontot. Returen spelas den 16/2 och lär bli nästan fullsatt. Mycket prestige i Skånederbyna.

Göteborgsregionen: Här leder som vanligt Sävehof med två segrar (+4), Önnered är tvåa med en seger (+2) och Heid ligger sist med noll segrar (-9). Returer spelas 29/1 Önnered-Sävehof, 4/2 Önnered-Heid och 5/3 Sävehof-Heid.

Avslutar som vanligt med lite statistik för dig som är intresserad av det. Härnere i det sydvästraste hörnet av Sverige börjar vårtecknen så smått kika upp. Men det går inte att ropa hej förrän mars är över. Än kan det komma både kyla och snö.

Julrosor i vackra Alnarpsparken
och en laddad träningskompis ;-) 

Statistik för nördar

Skytteligan
1. Ulrika Olsson, Skuru 85 mål
2. Amanda Borgström, Kungälv 73 mål
3. Melanie Felber, Skara 72 mål
4. Fatos Kűcűkyildiz, GT Söder 66 mål
5. Louise Søndergaard, Skövde och Hanna Flodman, Lugi 64 mål

Assistligan
1. Ulrika Olsson, Skuru 62st
2. Alexandra Bjärrenholt, Skuru 56st
3. Emma Lindqvist, H65 49st
4. Kristiane Stormoen, Boden 38st
5. Elin Hallagård, Heid 35st

Gry Bergdahl med långa fina utkast som ofta ger assist i statistiken.
Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Assistligan - målvakter
1. Gry Bergdahl, H65 12st
2. Wilma Kroon Andersson, Sävehof 10st
3. Lærke Sørensen, Skara och  Miranda Nasser Ajbisheh, Heid 8st
4. Sofie Börjesson, Sävehof 6st

MEP
1. (V9) Ulrika Olsson, Skuru 50,73
2. (M6) Johanna Forsberg, Sävehof 47,85
3. (V6) Melanie Felber, Skara 41,42
4. (V9) Isabelle Andersson, H65 39,07
5. (MV) Johanna Kjellman, Kungälv 37,17

---
(M9)Elin Hallagård, Heid 35,22
(H6) Mathilda Lundström, Skuru 33,49
(H9) Alexandra Bjärrenholt, Skuru 30,57

Tekniska fel
1. Johanna Hellgren, Boden 50st
2. Moa Nilsson, Boden 44st
3. Elin Hallagård, Heid och Ida Staxen Lagerbon, Sävehof 43st
5. Fatos Kűcűkyildiz, GT Söder 42st

Busligan 
1. Maja Eriksson, Önnered 10
2. Nina Dano, Sävehof; Linnea Öhrnell, GT Söder; Emma Ejdrup Navne, Lugi; Hannah Grytegård, VI; Viktoria Högström Unell, VI och Linnea Säreborn, Önnered 8

---
kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak (231)
Facebook: Damhandboll framför allt (gillar 784, följer 829)
---
Bloggen fyllde 7 år den 5 juni 2019 och är nu inne på sitt åttonde år.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar