fredag 29 november 2019

Tipsen jämfört med tabellen - Hur går det i Allsvenskan?

Kristianstads Josefin Gunnarsson får
representera serieledarna och deras attityd.
Ingen av oss som tippat har laget överst.
Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Det var ett tag sedan jag skrev. Mycket på mitt nya jobb är huvudskälet. Roligt nog så tippar Solidsports duo F&F inför varje omgång i näst högsta serien. Medan Sveriges Television lyser med sin ojämlikhet på text-TV. Endast SHE och damernas Champions League "som får vara med". Ibland blir jag bara såå trött.

Hur går det med tipsen?

DA är svårtippat som vanligt.

Analys

Fyrlövern i toppen

Kristianstads danska Katja Ryesberg och isländska Andrea Jacobsen har verkligen blivit varma i kläderna och levererar. Tillsammans med en stomme som känner varandra väl. Därför kan direktplatsen mycket väl hamna i handbollsmetropolen i nordvästra Skåne. Spännande att se om fortsättningen blir likadan.

Eslöv har överraskat på mig. Spelar en fin och genomarbetad handboll. Fler och fler spelare kliver fram i målprotollen jämfört med fjolårets få dominanter (Sarenbrant och Wessberg). Bara att lyfta på hatten och hoppas på att laget ger de orangea (KHK) en match ända in i kaklet om direktplatsen. 

Nykomlingen Hallby på en tredje plats och lika många poäng som de två första ser många som en överraskning. Det gör inte jag. Ett samspelt lag som fick testa SHE-motstånd på försäsongen har gett resultat. Klokt. 

Kärra är även de en nykomlingar i näst högsta serien. Men klubben har haft sitt damlag i högsta serien och levererat den ena toppspelaren efter den andra till bl a Sävehof. Talangfabrik? Den nye tränaren Johan Petersson har drösvis med medaljer från mästerskap med herrlandslaget och vet vad som krävs. Kombinationen med Johan, väl skolade spelare och superrutinerade Åsa Björklund (född -81) i målet  har hittills slagit mycket väl ut. Trots det är jag förvånad. 

De tre som skuggar bakom

OV blandar och ger lite. Men skuggar trots det precis bakom lagen på kvalplats. Morgondagens match (30/11) mot Kärra blir en intressant värdemätare kring kampen runt det näst översta strecket.  

Aranäs inledde säsongen skakigt till min stora förvåning och besvikelse. Tre raka segrar i de senaste omgångarna är ett gott tecken på att de kanske kan klättra ytterligare i tabellen. Louise Karlefeldt har gjort 14 mål på de två senaste matcherna och fler målskyttar finns därbakom.

Hellton har successivt vuxit in i den här säsongen och blivit allt bättre. Lotta Kulju och Kristin Wiklund gör mycket mål. Under november har det blivit 21 mål respektive 18 mål. I den här omgången är det tvåan Eslöv på bortaplan som väntar. Blir det som senast laget var i Skåne? Seger med två mål mot OV (28-26) eller förlust som mot Kristianstad med 11 mål (21-32). Intressant. 

De fem sista

Skånela ligger precis ovanför den näst nedersta strecket. Laget har successivt klättrat och spelade bland annat oavgjort mot Kärra. Kanske var det det som gav luft under vingarna? Själv har jag tippat dem på en nedflyttningsplats, så hittills är jag glatt överraskad.

Drott ligger precis under den näst nedersta strecket. Det stämmer ganska bra med förhandsgissningarna. Kanske kan laget överraska, men verkar än så länge i alla fall vara storleken större än lagen bakom.

Tyresö känner kanske fortfarande av tappet av flera tongivande spelare och tränarbytet? Senast blev det en tolvmålsförlust mot Kärra på hemmaplan. Jag är väl egentligen inte särskilt förvånad över tabellplaceringen om sanningen ska fram

Nykomlingen Nacka ligger under nedflyttningsstrecket och har inte alls motsvarat mina förväntningar. Laget som i princip krossade allt motstånd i division 1 norra förra säsongen. Kommer det att bli direkt respass tillbaka till division 1?

Allra sist ligger GUIF. Kanske "smittas" damlaget av herrlagets säsong, som också är fullt av förluster? Topptippat av Handbollskanalen och mittentippat av mig. För få målskyttar? För "snällt" försvarsspel? Eller blev tappet av Josefin Johansson och Sofia Tenglin större än förväntat? Jag hoppas truppen med en av få kvinnliga tränare i en högre serie (Helena Lindblom) får lite luft under vingarna och börjar klättra i tabellen efter juluppehållet som väntar om hörnet.

Det var det hele. Ha det så gott alla ni i handbollsSverige som läser mina lördagskrönikor på Handbollskanalen och texterna som kommer här på bloggen.

Hundar och Handboll är en Härlig kombo.

---
kontaktuppgifter
Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak (230)
Facebook: Damhandboll framför allt (gillar 778, följer 823)
---
Bloggen fyllde 7 år den 5 juni 2019 och är nu inne på sitt åttonde år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar