måndag 11 augusti 2014

Träningsmatcher och fler övergångar

Hej!

Här kommer lite ihopsummerat som jag fångat upp de senaste dagarna.

Sommarväv ;-)

Silly season

Maria Olsson följer tvillingsyster Anna och förstärker Kristianstad HK - kan de ta laget upp till högsta serien på en säsong?

Ilse Köhne spelade träningsmatch för Eslöv mot KFUM Lundagård (19-27). Det gjorde även det danska nyförvärvet Tina Piil Torabi (H9 från Nykøbing Falster) och den egna produkten Soffia Hyvönen. Övrga nyförvärv var också med - Emma Berndtsson (Lugi), Julia Bardis (Lugi), Julia Sandell (H65) och Sara Strand (Ystad). Anna Bardis lade straffar och är bra på väg tillbaka efter en liten fotoperation.

Träningsmatcher

Det är lite extra kul att media uppmärksammar träningsmatcherna. Plus förstås att klubbarna skriver matchreferat med målskyttar.

Kristianstad HK är nere i Tjeckien och spelar en turnering. Storlaget DHK Banik Most är ett av motståndarlagen (vann Challenge Cup 2013).

Skara HF testar med att matcha mycket mot elitserielag. Hittills två klara förluster mot Heid (26-31) och Önnered (18-33 - läs mer här). Det blir bland annat två matcher mot lokalkonkurrenten i högsta divisionen Skövde HF (18/8 och 15/9).

OV passar på att testa musklerna mot de två andra skånekonkurrenterna i Allsvenskan - Kristanstad och Lundagård (23/8).

Skånela blev besegrade av gästade VI (21-30). Matchreferat hittar du på VIs hemsida.

H65 förlorade andra raka mot København Håndbold (läs mer här). Nästa match blir ett derby mot Eslöv i Eslöv (16/8).

Lugi bortaslog Nykøbing Falster (24-22).

Önnered beger sig till Norge för nästa omgång träningsmatcher (16-17/8).

Heid och Hellton beger sig till Ulricehamn på träningsläger (16-17/8). Månne det blir träningsmatcher lagen emellan oxå?

Skövde åker traditionsenligt till Karlskrona på träningläger precis innan egenarrangerade Annliz Cup. Kristianstad (21/8) och Eslöv (22/8) passar på att möta dem.

Det var förresten bastuvarmt och knölfullt i lilla Gunnesbohallen, när Lundagård och Eslöv möttes (27-19 - läs mer här). Idel kända ansikten runt plan som fd fk Birthe Hansson (U20) och elitseriespelare från andra klubbar.

Boden deltar i en turnering på hemmaplan (16-17/8).

Guif har varit på träningsläger i Lindesberg och spelat match. Vinst över Lindesberg. Nästa träningsmatch blir mot VI (13/8).

Kärra har varit på träningsläger i Danmark och mött Horsens, SønderjyskE och Fuchse Berlin. Nästa uppgift blir den egna turneringen (22-24/8).

Det är tyst i media och på hemsidor och Facebook kring elitlagen Skuru, Tyresö och Spårvägen. Liksom de allsvenska lagen RP, Kroppskultur och Tumba. Någon som har koll?

Lite annat

Caperiotumba har återigen blivit IFK Tumba Handboll.

Å så har vi underbart väder här nere i det sydvästraste hörnet av Skåne. Sol, några höga moln, lite blåst och lagom varmt. Vi njuter på balkongen och utomhus.Ha det gött tills vi hörs nästa gång.

Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak - jag skriver ett tweet så fort ett nytt inlägg är publicerat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar