söndag 27 juli 2014

Nu drar det igång i hallarna

Hej!

Så här mitt i den svenska sommarvärmen är det ganska stilla på handbollsfronten. Lite små svallvågor av silly season har dykt upp. Men...

På måndag den 28 juli drar de flesta lag i både elitserien (DE) och allsvenskan (DA) igång inför säsongsstarten.

Slut på den individuella träningen.


Det gör förstås att det snart går att kolla favoritlaget på träningsmatcher eller i träningsturneringar. Presentation av de kompletta trupperna och träningsmatcher är utlovade på många klubbars hemsida = MYCKET bra initiativ.

För ungdomslandslagen har det gått lite si så där än så länge. Det är dags att hålla en tumme eller två för U18-landslaget, som kommit till slutspel i VM. 28/7 möter de Ryssland i 1/8 final. Kanske kan de överraska i ännu ett mästerskap? (Ifjol blev det UEM-guld).

Mästerskap och sommarturneringar

I U20VM blev det till slut en trettonde plats. Främsta svenska målskytt blev Skurus Hanna Åhlén på en 44:e plats med 32 mål. Skytteligan vanns av Sydkoreas Hoyjln Lee (64 mål), UVM-guldmedaljör och MVP i all star team.

Skurus Hanna Daglund kom på 18:e plats bland målvakterna med 33% i räddningar. Tysklands Dinah Eckerle var främst med 40% och fick plats i all star team. Danskorna knep bronsmedaljen och fick två spelare med i all star team.

U18-landslaget knep en sjätteplats i European Open på hemmaplan under Partille Cup. Vann gjorde Ryssland, Danmark fick silvret och Norge tog brons. Kroppskulturs unga målvakt Sofie Börjesson blev uttagen till all star team. Lugis Elinore Johansson blev målbästa svenska på 30:e plats med 20 mål.

Sofie Börjesson
Foto: Urban Fernis

GT Söder vann Eken Cups seniorklass. Tyresö Handboll tog hand om seniorklassen i Partille Cup. OV vann sin egen beachturnering och SM-guldet i Tylösand. H65 Höör segrade i Åhus Beachhandboll.

Beach ungdoms EM vanns av Ungern. Beach senior VM nere i Brasilien avgörs ikväll (27/7) mellan hemmanationen Brasilien och Ungern. Norge kämpar om bronset mot Ukraina.

Träningsmatcher och dito turneringar

På de södra breddgraderna kommer elitserielagen att träna mot danska lag från "Världens bästa damliga". København Håndbold matchas mot både H65 (31/7) och Lugi (25/8). Nykøbing Falster, som värvat världsmästare från Brasilien möter Lugi (16/8).

Önnered möter Skara (7/8). Skövde HF arrangerar traditionsenligt Annliz Cup (29-31/8). Skånela IF har en träningsturnering (5-7/9).

Det lär komma mer info om både matcher och turneringar framöver på de olika klubbarnas hemsidor. Kanhända försvinner även något av lagen ut på cupäventyr utanför Sveriges gränser?

Lite silly season rester

Enligt Skövde Nyheter blir det inget handbollsspelande kommande säsong för Skövde HFs duktiga mittsexa Malin Hanold, som är gravid.

Till VästeråsIrsta kommer Claudia Säll (Borlänge HK).

Boden Handboll har värvat Elin Grahn och ryskan Viktoriya Polshikova (målvakt).

Kristianstad HK försöker lösa ut Maria Olsson från Lugi, för att få hjälp på målvaktssidan. Främst som målvaktstränare är tanken.

OVs Louise Lindholm lägger skorna på hyllan och flyttar till Danmark för studier.

----

Nä det får vara "det hele". Här i Lund har vi 30 grader i skuggan. Det är verkligen så att man läängtar efter svalkande regn till de kruttorra gräsmattorna.

Regn på rutorna och på marken önkas :-)

Ha det så gott i sommarvärmen runt om i vårt avlånga land. Vi höres.

Mailadress: handbollsfreak@gmail.com
Twitteradress: @handbollsfreak - jag skriver ett tweet så fort ett nytt inlägg är publicerat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar