måndag 8 juli 2013

Beachhandboll i huvudsak

Sommar = turneringar och mästerskap. Om hörnet väntar EM i Beachhandboll med svenska mästarna 2012 på plats, OV Helsingborgs damlag. Laget passade på att spela ihop sig och plocka ännu ett SM-guld under SM-veckan i Halmstad. Hur det kommer att gå i EM, tja den som det visste? uppdaterat 2013-07-22 (Åhus)

SM-guldmedaljörer 2013.

Turneringsfinaler såhär långt
  • OV Beachhandboll Dam elit: Danmark - Lugi HF 2-0 (7 lag)
  • Eken Cup Damsenior: GT Söder - Haninge HK 20-16 (13 lag)
  • Partille Cup G18: Skanderborg HB - Braband IF 20-10 (48 lag och en heldansk final)
  • Partille Cup G21: Önnereds HK - IK Sävehof 17-15 (12 lag)
  • SM i Beachhandboll: OV Helsingborg - HK Drott Halmstad 2-0 (4 lag)
U19 EM i Beachhandboll avgjordes i Randers (4-7 juli) och guldmedaljörer blev Ungern, som slog hemmanationen Danmark i finalen med 2-0. Inget svenskt lag deltog.

Resultat från EM i Beachhandboll hittar du längre ner i inlägget

Jag återkommer med resultat från Åhus beachhandbollsfestival (7 lag anmälda till elitturnerigen 19-20 juli). Tills dess ha det så gött i sommarsolen.

---------------
5. Kroatien 2p (EM-guld 2011. Föryngrat laget)

Skytte-/poängdrottning: Cathrine Korvald, Norge
Fair play: Italien (4 utvisningar på 11 matcher)

Länk till de kompletta resultaten

Åhus Beachhandboll
TV4 sport sände semifinaler och final, vilket betyder att vi fått se TVÅ beachhandbollsturneringar den här sommaren (SVT sände SM).

Till semifinal gick som väntat elitserielagen Team Eslöv (försvarande mästare) och IK Sävehof (mästarlaget). Eslöv mötte Kristianstad HK (KHK), som precis klivit upp till Damallsvenskan. Sävehof mötte elitseriekollegan Spårvägen HF, som de slagit de senaste åren inomhus.

Glada segrare - Kristianstad HK

Det blev två skrällsegrar och Spårvägen mot KHK i final! I finalen tog Spåret ledningen, men "hemmalaget" KHK visade ingen respekt och tog över matchen efter 5 minuter och vann säkert (14-11). En fin fjäder i hatten och 25 000 kr att ha roligt för på träningslägret i Tjeckien i augusti.

Målvakt: Ida Nilsson, Kristanstad HK
Utespelare: Sarah Carlström, Kristianstad HK, Martina Chrova, Kristianstad HK, Stefanie Svensson, Spårvägen, Caroline Månsson, Kristianstad HK.